Hake herstelt vertrouwen na klap in carrière: 'Logisch dat je hem een kans geeft'

Hake herstelt vertrouwen na klap in carrière: 'Logisch dat je hem een kans geeft'

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 07:46za 11-09-2021 om 07:46

Laatste update: zaterdag 11 september 2021 om 10:03za 11-09-2021 om 10:03

René Hake neemt het zaterdagavond met FC Utrecht op tegen FC Twente, waar zijn trainerscarrière en klap kreeg door het ontslag in het degradatiejaar. Desondanks kreeg Hake vorig jaar november het vertrouwen van FC Utrecht en dat betaalt zich vooralsnog uit.

"Ik was buiten aan het klooien, het tuinhuisje aan het opknappen", herinnert Hake zich het moment dat hij gebeld werd voor de promotie naar het eerste elftal. Door het vertrek van John van den Brom naar RC Genk kwam Hake, op dat moment trainer van Jong FC Utrecht, aan het roer te staan van de hoofdmacht.

"Bij Jong deed René het heel goed en bevestigde hij het positieve beeld dat wij van hem hadden", vertelt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht in gesprek met De Telegraaf. "Als je dan midden in een seizoen wordt geconfronteerd met het vertrek van John, dan is het logisch dat je hem als eerste een eerlijke kans geeft."

Hoewel FC Utrecht van de eerste acht duels onder Hake er maar één wist te winnen, behield het bestuur het vertrouwen in de trainer. Na een prima tweede seizoenshelft waarin FC Utrecht play-off-finale haalde, staat Hake ook dit seizoen nog aan het roer. De Domstedelingen verloren vooralsnog nog geen duel in de Eredivisie en staan daardoor momenteel op de derde plaats. 

Bij winst op FC Twente is Utrecht zaterdag zelfs even koploper. Hake houdt zich daar echter niet mee bezig. "Ik denk niet dat we daar direct naar moeten kijken na de wedstrijd tegen Twente. We willen graag bovenaan staan, maar het gaat uiteindelijk om 34 wedstrijden. Daarna wordt de ranglijst pas opgemaakt", stelt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws