Franse debutant velt Tottenham Hotspur voor het eerst dit seizoen

11-09-2021 15:24 Laatste update: 15:25
10

Tottenham Hotspur heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren. Crystal Palace ging er op Selhurst Park met een verrassende 3-0 zege vandoor. Voor de ploeg van Patrick Vieira is het de eerste overwinning.

Tottenham kreeg al vroeg in de wedstrijd een eerste tik te verwerken met het uitvallen van Eric Dier, die na twaalf minuten gewisseld moest worden vanwege een kuitblessure. Van serieus gevaar was tot dat moment geen sprake en die trend zette zich tot voor rust door. Palace drukte langzaam door en kreeg Tottenham bijna op de knieën, maar doelman Hugo Lloris voorkwam dat.

Tottenham leek zichzelf niet tegen Palace en werd in de tweede helft steeds verder achteruit gedrukt. Dat leverde wel gevaar op, maar geen doelpunt. Toch was er geen ontkomen meer aan voor Tottenham. De scheidsrechter gaf een kwartier voor tijd een strafschop tegen Ben Davies omdat hij de bal met de hand raakte. Na inmenging van de VAR legde Jonathan Moss de bal op de stip. Daardoor was het via Wilfried Zaha 1-0.

Daarna werd door Palace al snel de genadeklap uitgedeeld. Zaha bediende invaller Odsonne Edouard, die twintig seconden na zijn debuut (!) de 2-0 binnentikte. In de slotfase maakte de Franse aanvaller er ook nog 3-0 van, waardoor de chaos voor Tottenham compleet was.