Jans vol verbazing na 'bewust doelpunt': 'Na de wedstrijd kwam de gewetensvraag'

Jans vol verbazing na 'bewust doelpunt': 'Na de wedstrijd kwam de gewetensvraag'

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 19:44za 11-09-2021 om 19:44

Ron Jans kon zijn geluk niet op toen Robin Pröpper in de blessuretijd op wonderbaarlijke wijze het winnende doelpunt tegen de touwen schoot. Toch twijfelt de FC Twente-trainer aan de oprechtheid van zijn verdediger.

"Ik zei net nog: 'Hebben we Rai Vloet of Robin Pröpper aangetrokken?'", vertelt Jans na afloop lachend aan ESPN. Of het zo bedoeld was van Pröpper? "Ik heb na de wedstrijd de gewetensvraag gesteld in de kleedkamer", erkent de oefenmeester met een lach van oor tot oor. "Hij zei: 'Ja, ik draai hem gewoon in de lange hoek.'"

Als het aan Jans lag, gooide zijn ploeg de wedstrijd eerder in het slot. Bij een 0-0 stand vond er een enorme scrimmage plaats voor het doel van FC Utrecht, maar een doelpunt viel er toen nog niet. "Hoe kon die er in godsnaam niet in", vraagt Jans zich af. "Uiteindelijk krijg je een enorme ontlading. Dit is wat we wilden."

FC Twente heeft de eerste seizoensoverwinning binnen, wat tot tevredenheid bij Jans stemt. "Ik vind dat we het hebben afgedwongen. Maar we hebben diep moeten gaan tegen een goede tegenstander."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws