Ten Hag kritisch op Ajax-tweetal: 'Misschien vergeten in vliegtuig terug'

Ten Hag kritisch op Ajax-tweetal: 'Misschien vergeten in vliegtuig terug'

11-09-2021 23:48
81

Ajax-trainer Erik ten Hag toont zich kritisch op het spel van Antony en Daley Blind na de 0-2 zege bij PEC Zwolle. Vooral de Braziliaanse buitenspeler, die voor de interlandperiode nog de uitblinker was tegen Vitesse, kon geen potten breken.

"Misschien is Antony in het vliegtuig terug uit Brazilië vergeten hoe hij moet spelen bij Ajax", vertelt Ten Hag bij ESPN. "Dan heb ik het over de manier van positie kiezen. En terwijl hij al geel had, zette hij een keer een tackle in. Dat speelde ook mee bij het besluit hem te wisselen. Het moet woensdag beter", kijkt hij vooruit naar het Champions League-duel met Sporting Portugal.

Ook Blind speelde – niet voor het eerst dit seizoen - een ongelukkige wedstrijd, waarin hij opvallend veel balverlies leed. Toch maakt Ten Hag zich geen zorgen. "Maar dat het beter moet, is wel duidelijk. Dat ziet iedereen en dat weet hij zelf ook. Hij heeft voor zijn doen heel veel balverlies", stelt de trainer bij de NOS.

"Hij neemt natuurlijk ook heel veel risico in zijn spel en dat is ook zijn kwaliteit, de ballen tussen de linies", aldus Ten Hag. "Hij ziet passes die een ander absoluut niet ziet, maar hij moet natuurlijk wel een betere risicoafweging maken."