Viergever heeft plannetje Van Bommel door: Ik wist precies wat ze van plan waren

Viergever heeft plannetje Van Bommel door: "Ik wist precies wat ze van plan waren"

Gepubliceerd: zondag 12 september 2021 om 17:10zo 12-09-2021 om 17:10

Nick Viergever heeft een teleurstellend debuut achter de rug voor Greuther Fürth. De Duitse club verloor zaterdagmiddag met 0-2 van het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst (foto). Trainer Stefan Leitl is desondanks tevreden over Viergever.

"Nick heeft de volledige verdediging gestabiliseerd", zegt Leitl tegen Kicker. "Hij kan erg goed coachen en speelt al jaren op het hoogste niveau. Met Nick en Jetro Willems hebben we veel ervaring."

Viergever kwam zelf ook aan het woord. Hij baalt van de uitslag. "Maar we hebben lang in de wedstrijd gezeten, dat is goed. De communicatie was goed. Eén van mijn kwaliteiten is het leiden van een team en het geven van de juiste instructies. De trainer verwacht van me dat ik leiding neem van achteruit. Dat heb ik zo goed mogelijk proberen te doen."

Viergever trof niet alleen met Weghorst een bekende, maar ook met Wolfsburg-trainer Mark van Bommel. Hij was ook Viergevers trainer bij PSV. "Vanzelfsprekend hebben ze me ernaar gevraagd. Hij speelt precies hetzelfde als in Eindhoven, waaronder de opbouw. Ik wist precies wat ze van plan waren. Ze zoeken naar de passes en ruimte op de vleugels. We hebben ze goed geanalyseerd, dat was positief aan deze wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws