PSV-opponent Real Sociedad kent goede generale en klimt naar derde plek in La Liga

12-09-2021 20:53
24

Real Sociedad kan met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd tegen PSV. De Basken wonnen op bezoek bij Cádiz met 0-2, door twee goals van vedette Mikel Oyarzabal.

Sociedad was in het Estadio Ramón de Carranza de betere partij. De ploeg van trainer Imanol Alguacil had veel de bal en creëerde een aantal prima kansen. Toch was het pas in de 71ste minuut raak voor de bezoekers. Centrale verdediger Aritz Elustondo gaf een fraaie crosspass op Oyarzabal, die de bal in één keer achter doelman Jeremías Ledesma kopte: 0-1.

Een kwartier later werd invaller Alexander Sørloth, die een verleden heeft bij FC Groningen, gevloerd in de zestien van Cádiz. Sociedad kreeg een penalty, die specialist Oyarzabal benutte. Daarmee bepaalde de 24-jarige linkspoot de eindstand op 0-2.

Door de overwinning klimt Sociedad naar de derde plek in de Spaanse competitie. De ploeg uit San Sebastián kan zich nu in alle rust gaan voorbereiden op het Europa League-treffen met PSV. Dat duel wordt donderdagavond om 21.00 uur afgewerkt in Eindhoven.