VP's Elftal van de Week: negen verschillende clubs, twee hofleveranciers

VP's Elftal van de Week: negen verschillende clubs, twee hofleveranciers

SC Cambuur en Sparta zijn de hofleveranciers in VP's Elftal van de Week na speelronde vier van de Eredivisie. Ook PSV, Ajax, FC Twente, Vitesse, Willem II, sc Heerenveen en NEC zijn van de partij.

Connor van den Berg (Willem II)
Het had fataal kunnen uitpakken, maar de keeperssoap van Willem II kreeg zondag een - voorlopig - gelukkig einde. Van den Berg (20) beleefde een debuut om nooit te vergeten.

Souffian El Karouani (NEC)
Vorige week was hij als debuterend international van Marokko getuige van een staatsgreep in Guinee, maar dat had geen effect op het spel van El Karouani. Was de beste NEC'er in het doelpuntloze gelijkspel tegen Willem II.

Danilho Doekhi (Vitesse)
Vitesse met of zonder Doekhi, dat scheelt een slok op een borrel. De verdediger keerde tegen RKC terug van hamstringklachten en was meteen trefzeker met het hoofd.

Marco Tol (SC Cambuur)
Vijf minuten voor de wedstrijd kreeg Tol te horen dat hij moest starten door de blessure van aanvoerder Erik Schouten. De Volendammer beschaamde het vertrouwen van trainer Henk de Jong niet. Knappe prestatie.

Robin Pröpper (FC Twente)
Net als tegen Ajax, toen hij in de slotfase voor de gelijkmaker tekende, was Pröpper afgelopen weekend het goudhaantje van Twente. Door zijn al dan niet bewuste beauty stuntten de Enschedeërs tegen FC Utrecht.

Olivier Boscagli (PSV)
Zo fraai zie je ze zelden: Boscagli produceerde haast uit stand een ongekende vuurpijl, die via de paal in de bovenhoek belandde. De Fransman staat nu op twee goals en heeft zijn productie van vorig seizoen al geëvenaard.

Bryan Smeets (Sparta)
De eerste overwinning van het seizoen is binnen voor Sparta en daar had Smeets zondagmiddag een aandeel in. Met een heerlijke volley wees hij zijn ploeg de weg tegen Fortuna Sittard.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Zijn afgeketste transfer hakte erin, maar op het veld is er niets te merken van de teleurstelling: Veerman maakte indruk tegen FC Groningen en kon weer een mooie assist bijschrijven.

Sven Mijnans (Sparta)
Met twee assists was Mijnans net zo belangrijk voor Sparta als teamgenoot Smeets. De aanvallende middenvelder (21) moet dit seizoen gaan oogsten: aan zijn kwaliteiten zal het niet liggen.

Sébastien Haller (Ajax)
Door twee goals van Haller won Ajax zaterdagavond met 0-2 van PEC Zwolle. Wat opviel was dat hij nauwelijks juichte, maar daar moet volgens de koele spits niets achter worden gezocht.

Tom Boere (SC Cambuur)
Met zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds maart 2018, toen nog in dienst van FC Twente, had Boere een groot aandeel in de overtuigende zege van Cambuur op Go Ahead Eagles. Hij maakte ook de tweede van de avond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s