Van der Vaart 'geïrriteerd' door Berghuis en Ajax: 'Hij wordt gewoon overgeslagen'

Van der Vaart 'geïrriteerd' door Berghuis en Ajax: 'Hij wordt gewoon overgeslagen'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 07:02ma 13-09-2021 om 07:02

Steven Berghuis wordt overgeslagen en moet meer van zich afbijten. Dat stelt Rafael van der Vaart, die afgelopen zaterdag zag hoe de zomerversterking op 'zijn' plek mocht spelen bij Ajax.

Berghuis speelde tegen PEC Zwolle als nummer 10 en gaf twee assists op Sébastien Haller, maar het kon Van der Vaart niet echt bekoren. "Hij gedroeg zich bij Feyenoord anders dan nu bij Ajax", begint de oud-international bij Studio Voetbal. "Hij wordt gewoon overgeslagen. Dat stoort me een beetje, want in mijn ogen is hij de meest creatieve speler in de selectie van Ajax."

"Als hij speelt, moet hij heel veel ballen krijgen. Maar van de twintig ballen krijgt hij er misschien vijf. Daar zit het probleem", vervolgt Van der Vaart, die bijval krijgt van tafelgenoot Ibrahim Afellay. "Berghuis is nog te nederig. Hij is in potentie de meest creatieve speler van iedereen. Als je hem de bal geeft, doet hij er over het algemeen altijd wel iets goeds mee. Maar nu mis ik dat gif, van: geef die bal hier!"

Van der Vaart vindt het onzin dat Berghuis tijd nodig zou hebben. "Als je nieuw bij een club komt, moet je meteen een statement maken", stelt hij. "Iedereen heeft het over Antony, Neres en Daramy. Prima, maar niemand kan wat Berghuis kan. Alleen, hij laat het beetje gebeuren en zijn medespelers helpen hem ook niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van der Vaart?

Ja
73%
Nee
27%
(1758 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws