Jansen (AZ) geeft signaal af: 'Daar moeten we de ogen niet voor sluiten'

Jansen (AZ) geeft signaal af: 'Daar moeten we de ogen niet voor sluiten'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 12:08ma 13-09-2021 om 12:08

Pascal Jansen ziet dat AZ tijd nodig heeft om weer op niveau te komen. De Alkmaarders namen deze zomer afscheid van meerdere sterkhouders en kennen een teleurstellende seizoenstart.

Onder meer Myron Boadu, Calvin Stengs, Marco Bizot, Jonas Svensson en Teun Koopmeiners vertrokken in de afgelopen transferperiode bij AZ. De Alkmaarders ontvingen hoge transfersommen voor een aantal van die spelers, maar toch wordt het vijftal gemist. "Hoe lang het gaat duren voordat we er weer bovenop zijn, kan ik nu niet zeggen", laat Jansen optekenen door het Algemeen Dagblad na de 0-3 nederlaag tegen PSV.

"De ploeg waar we vorig seizoen zo hoog mee eindigden, heeft ook tijd nodig gehad om naar elkaar toe te groeien", vervolgt de AZ-coach. "Anderzijds spelen we in een grotemensenwereld en is er geen tijd. We worden afgerekend op het resultaat. Drie uit drie en uitgeschakeld in de Europa League, dat is de realiteit. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten."

AZ staat nu vijftiende in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jansen heeft wel een duel minder gespeeld dan de meeste clubs. Donderdag moet AZ Europees aan de bak: Randers is dan de tegenstander in de Conference League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws