Ajax houdt toptalent op de bank: 'Wanneer gaat hij dan wél de kans krijgen?'

Ajax houdt toptalent op de bank: 'Wanneer gaat hij dan wél de kans krijgen?'

13-09-2021 13:58
165

Ajax-talent Kenneth Taylor wordt in Amsterdam gezien als een toptalent en mocht vorig seizoen ruiken aan het grote werk, maar wacht nog altijd op een serieuze kans van trainer Erik ten Hag. Zaakwaarnemer Guido Albers ziet dat het beter kan.

In de podcast Branie van Het Parool wordt Albers gevraagd naar de situatie van de Taylor. "Uiteindelijk heeft hij nog gewoon een contract", zegt hij. De negentienjarige middenvelder ligt in Amsterdam vast tot medio 2024. "Maar hij wil wel gaan spelen."

Albers vraagt zich af wat het perspectief is van zijn speler. "Als ik naar zaterdag kijk... Ik ben niet de coach en moet me er ook helemaal niet mee bemoeien, maar ik doe het toch: als je tegen PEC Zwolle al geen minuten kan maken, wanneer ga je dan wél de kans krijgen?"

"Ik denk dat een jongen die voor het derde jaar in de selectie zit, ergens een kans moet krijgen. Krijgt hij die niet, dan zijn er afspraken die bekeken moeten worden", aldus Albers. "Tot die tijd zal hij in Jong Ajax moeten zorgen dat hij negentig minuten lang alles laat zien."

Taylor speelde vorig seizoen drie Eredivisie-wedstrijden voor Ajax, telkens als invaller. Dit seizoen wacht hij nog op zijn eerste minuten in de competitie. Wel zat hij tijdens drie van de vier wedstrijden op de bank.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie