'Ajax en PSV strijden om de handtekening van Zweeds toptalent (17)'

'Ajax en PSV strijden om de handtekening van Zweeds toptalent (17)'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 16:16ma 13-09-2021 om 16:16

Ajax en PSV hebben Williot Swedberg op de korrel. De 17-jarige middenvelder van Hammarby maakt indruk in de Zweedse competitie en zou in de winterse transferperiode al een overstap kunnen gaan maken.

Het Zweedse Expressen weet te melden dat de nodige clubs interesse hebben in het toptalent van Hammarby. Ajax en PSV zouden de jacht op Swedberg leiden en al scouts naar de Tele2 Arena, de thuishaven van de nummer zes van de Allsvenskan, hebben gestuurd.

Onlangs tekende Swedberg nog een nieuw contract tot medio 2024 bij zijn club, maar dat weerhoudt de Nederlandse teams er niet van om deze winter al zaken te willen doen. Hammarby zou niet onwelwillend staan tegenover een verkoop in januari, aangezien ze dan een aardige transfersom op zouden kunnen strijken.

Het pas 17-jarige talent maakte anderhalf jaar geleden al zijn debuut in de Superettan, het tweede niveau in Zweden. Bij Frej kwam hij zestien wedstrijden in actie, waarna Hammarby hem oppikte. Bij die club speelde Svedberg al negen wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij één keer scoorde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws