'Ik zei al tegen Donny: nu Ronaldo terugkomt, speelt Pogba ook op het middenveld'

'Ik zei al tegen Donny: nu Ronaldo terugkomt, speelt Pogba ook op het middenveld'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 16:54ma 13-09-2021 om 16:54

Donny van de Beek werd beloofd dat hij bij Manchester United als één van de twee lopende middenvelders kon spelen. Dat vertelde zaakwaarnemer Guido Albers. De matige seizoensstart van United zorgde er echter voor dat het anders liep.

Van de Beek was niet in de veronderstelling dat Bruno Fernandes zijn plaats aan hem af zou moeten staan. "Er werd gezegd dat er met een ruit op het middenveld zou worden gespeeld met twee lopers", vertelt Albers in de Branie-podcast van Het Parool. "Pogba zou misschien ook nog eens weggaan en alle andere middenvelders waren alleen maar controlerend."

Dat zou mogelijkheden met zich meebrengen voor Van de Beek. "Hij was de enige speler waar loopvermogen in zat, maar ze verloren drie van hun eerste vijf wedstrijden en toen kwam er een ander systeem. Dat ging wel lopen en dan wordt het moeilijk om er weer terug in te komen."

Dit seizoen lijken de speelkansen voor de middenvelder uit Nijkerkerveen nog kleiner. "Nu Ronaldo komt gaat het schuiven en zal Pogba op het middenveld komen", legt de zaakwaarnemer uit. "Dat heb ik ook tegen Donny gezegd. Daarop hebben we contact gezocht met de trainer en dat waren prima gesprekken. Ik weet niet of hij daardoor afgelopen weekend heeft gespeeld, maar het voelde goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws