Jan Smit komt met bevestiging bij ESPN: Ja, wij willen echt een schip

Jan Smit komt met bevestiging bij ESPN: "Ja, wij willen echt een schip"

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 20:20ma 13-09-2021 om 20:20

Bestuurslid Jan Smit bevestigt dat FC Volendam een nieuw stadion wil, in de vorm van een schip. De club wil de komende jaren grote stappen gaan zetten.

Volendam presenteerde vorige week het plan om een nieuw stadion te bouwen. "Ja, wij willen echt een schip", bevestigt Smit bij ESPN. "Onze roots liggen in de visserij en daarin moet je je kunnen onderscheiden. Volendam is een dorp aan zee, daarin zijn we uniek. We moeten daar gebruik van maken."

Smit denkt dat een nieuw stadion noodzakelijk is voor de toekomst. Al rijst ook meteen de vraag waarom, want het huidige 'Kras Stadion' is met 7384 plekken nooit uitverkocht. "Ik denk voor de toekomst zeker. Er zijn mensen die zich nu afvragen waarom we groter willen."

"Maar we zijn twee jaar geleden met Wim Jonk en zijn team, met een nieuw bestuur, nieuwe mensen, nieuwe ideeën en visies, dan kijk je vooruit. Dan kijk je niet twee jaar vooruit, maar tien jaar. Gezien de weg die we zijn ingeslagen moeten we hard durven dromen. Daar hoort een nieuw stadion bij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws