Telegraaf en VI: Ajax moet het tegen Sporting stellen zonder Klaassen

Telegraaf en VI: Ajax moet het tegen Sporting stellen zonder Klaassen

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 23:30ma 13-09-2021 om 23:30

Laatste update: maandag 13 september 2021 om 23:33ma 13-09-2021 om 23:33

Ajax moet het in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal stellen zonder Davy Klaassen. Met dat nieuws pakken De Telegraaf en Voetbal International maandagavond uit.

Volgens de beide media zal Klaassen dinsdag niet meereizen met de Amsterdamse selectie naar Lissabon. De aanvallende middenvelder heeft naar verluidt nog te veel last van een liesblessure. Die hield hem afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle (0-2) ook al aan de kant. Toen gaf trainer Erik ten Hag aan dat Klaassen een twijfelgeval zou zijn voor het Champions League-treffen, maar hij heeft het dus niet gehaald.

Maarten Stekelenburg is volgens de twee media waarschijnlijk wel van de partij. De ervaren doelman was in Zwolle ook niet van de partij vanwege liesklachten, maar hij stapt dinsdag wel in het vliegtuig richting de Portugese hoofdstad. Dat zou betekenen dat Remko Pasveer weer op de bank terecht gaat komen.

De afwezigheid van Klaassen zal waarschijnlijk betekenen dat Steven Berghuis opnieuw als nummer tien gaat spelen. Die rol vervulde de van Feyenoord overgekomen aanvaller tegen PEC ook al en dat deed hij prima. Rechts voorin zal er dan naar alle waarschijnlijkheid plek zijn voor Antony. Die concurreert normaal gesproken met Berghuis, maar heeft nu vrij baan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws