Hoeness zet Barcelona op scherp: 'In Duitsland zaak voor rechtbank'

Hoeness zet Barcelona op scherp: 'In Duitsland zaak voor rechtbank'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 07:56di 14-09-2021 om 07:56

Bayern München-erevoorzitter Uli Hoeness heeft gehakt gemaakt van het financiële beleid van FC Barcelona in aanloop naar de Champions League-kraker in Camp Nou. Hij meent dat de Catalanen in Duitsland allang failliet waren verklaard.

Barça verkeert in grote financiële problemen. Voorzitter Joan Laporta maakte vorige maand bekend dat de schuld liefst 1,35 miljard euro bedraagt. "Eigenlijk is Barcelona failliet", stelt een uitgesproken Hoeness in een radio-interview met Bayern1. "Als de club uit Duitsland zou komen, dan zou het een zaak voor de rechtbank zijn."

De Bundesliga-kampioen spiegelde zich in het verleden nog graag aan Barça. "Maar de club is niet langer een rolmodel voor ons", aldus Hoeness. "David Alaba zei me ooit: Het is mijn droom om ooit voor Barcelona te spelen. Toen antwoordde ik: Wil je onderhandelen met hun voorzitter of met de curator?"

Volgens Hoeness is zijn Bayern wél een voorbeeldclub. "Voor de hele wereld. Maar het is wel zwaarder geworden door de pandemie. Vorig seizoen, toen er geen toeschouwers welkom waren, verloren we tachtig tot honderd miljoen euro. Daardoor is ons eigen vermogen weggesmolten. Het is niet helemaal weg, maar het moet niet te lang zo doorgaan."

Barcelona en Bayern nemen het dinsdag vanaf 21.00 uur tegen elkaar op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws