Portugese lof voor 'speciale' Blind: 'Hij behoudt altijd het overzicht'

Portugese lof voor 'speciale' Blind: 'Hij behoudt altijd het overzicht'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 12:08di 14-09-2021 om 12:08

Daniel da Cruz Carvalho verwacht twee boeiende duels tussen Ajax en Sporting Portugal in de groepsfase van de Champions League. De Portugese oud-speler van beide clubs wil geen voorkeur uitspreken.

"Ik wil twee mooie wedstrijden zien", zegt Dani tegen Voetbal International. "Beide clubs zullen niet tien kansen per wedstrijd krijgen. Sporting verdedigt heel sterk met drie centrale verdedigers en wingbacks. Het is heel moeilijk om tegen hen te scoren. Achterin is Sebastián Coates de captain, een fysieke sterke en ervaren speler. Gonçalo Inácio staat naast hem en is heel talentvol." Overigens is laatstgenoemde een twijfelgeval voor woensdag, terwijl de geschorste Coates er zeker niet bij is.

"Op het middenveld zorgt João Palhinha voor de balans en Matheus Nunes is echt een box-to-box-speler", vervolgt Dani. "Voor Ajax schuilt het gevaar in de vleugelspelers die naar binnen komen en spits Paulinho opzoeken. Met Rúben Amorim heeft Sporting een jonge, creatieve coach. Hij geeft de jeugd volop de kans. Bij Sporting hopen ze nu de groepsfase te overleven en dat zou zomaar kunnen. Het plezier dat Amorim uitstraalt als coach, zie je terug in het team."

Tegelijkertijd roemt Dani de aanvallende kracht van Ajax. "Ik kan genieten van Antony, en Ryan Gravenberch vind ik geweldig. Ik vind het ook mooi om Daley Blind weer te zien. Ik ken hem al sinds hij een jaar of zes was. Toen liep hij al rond bij Ajax, aan de hand van zijn vader. Daley is een speciale speler geworden die altijd het overzicht behoudt en een heel fijn linkerbeen heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws