Update: Leeds United en Struijk vinden geen gehoor bij Engelse tuchtcommissie

Update: Leeds United en Struijk vinden geen gehoor bij Engelse tuchtcommissie

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 12:28di 14-09-2021 om 12:28

Laatste update: woensdag 15 september 2021 om 10:58wo 15-09-2021 om 10:58

Voormalig Premier League-scheidsrechters Mark Halsey en Mark Clattenburg nemen het op voor Pascal Struijk. Hoewel Liverpool-aanvaller Harvey Elliot een zware blessure opliep, vinden zij de rode kaart voor de Nederlander van Leeds United zwaar bestraft.

"Het leek mij een eerlijke tackle", zegt Halsey tegen The Yorkshire Evening Post. "Dat leek scheidsrechter Craig Pawson ook te denken. Hij stond in een goede positie, maar gaf geen vrije trap. Ik was dan ook verrast dat hij alsnog een rode kaart gaf."

Volgens de YEP stond vierde official Andy Madley het dichtst op de situatie en adviseerde hij om Struijk van het veld te sturen. De VAR bekeek de beelden en zag geen duidelijke fout om in te grijpen. "Was de overtreding buitensporig? Gebruikte hij bruut geweld? Dan moet je 'nee' zeggen", reageert Halsey. "Natuurlijk is het een heel vervelende blessure. Je kunt de officials begrijpen, maar de VAR moet het nakijken. De ernst van de kwetsuur mag niet de strafmaat bepalen."

Net als Halsey denkt ook Clattenburg dat een beroep succesvol kan zijn voor Struijk en Leeds. "Pawson floot niet eens voor een overtreding", stelt hij in The Daily Mail. "Wat hem betreft won Struijk de bal op eerlijke wijze. We hebben niet alle herhalingen gezien vanwege de ernst van de blessure, maar de tackle van Struijk leek niet verkeerd. Leeds zou een beroep prima kunnen winnen."

Update: Leeds United ging in beroep, maar Pascal Struijk blijft voor drie wedstrijden geschorst na zijn tackle op Harvey Elliott. De achttienjarige aanvaller van Liverpool liep daarbij een zware enkelblessure op. Leeds bevestigt dat Struijk de wedstrijden tegen Newcastle United, Fulham (League Cup) en West Ham United zal misen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws