'Toen Advocaat bekendmaakte te stoppen, kwam er meer oppositie van de spelers'

'Toen Advocaat bekendmaakte te stoppen, kwam er meer oppositie van de spelers'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 13:18di 14-09-2021 om 13:18

De Disney-documentaire over Feyenoord doet het nodige stof opwaaien. Bas van Noortwijk, die deze zomer na veertien jaar afzwaaide als teammanager in De Kuip, weet dat de spelers en trainer Dick Advocaat op voorhand niet bijster enthousiast waren over het idee.

Volgens Van Noortwijk werd alles gefilmd. "Er waren geen beperkingen, ze liepen te pas en te onpas bij ons binnen. Ik heb de eerste drie afleveringen vooraf gezien, met de spelersraad en staf, en daar heeft niemand aangegeven dat er iets uit de documentaire moest", laat de voormalig doelman weten aan RTV Rijnmond.

Van Noortwijk weet dat de spelers en staf niet heel blij waren toen bekend werd dat een cameraploeg alles zou komen vastleggen. "In de voetballerij is het not-done om in de kleedkamer en het trainingscomplex te filmen. Op een gegeven moment ben je het wel kwijt dat zij er rondlopen, maar Dick Advocaat had er wat meer last van."

De Kleine Generaal kende ook nog eens een moeizaam slot in Rotterdam. "Toen Advocaat bekend maakte te stoppen, kwam er wat meer oppositie vanuit de spelersgroep. Er waren constant discussies, en met het filmen van wedstrijdbesprekingen heb je dat na twee keer wel gezien toch?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws