Bevestiging op corona-persconferentie: stadions mogen snel weer vol

Bevestiging op corona-persconferentie: stadions mogen snel weer vol

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 19:13di 14-09-2021 om 19:13

Laatste update: dinsdag 14 september 2021 om 19:14di 14-09-2021 om 19:14

Vanaf 25 september mogen de stadions in Nederland weer volledig gevuld worden. Dat hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge bekend gemaakt op een corona-persconferentie.

De anderhalvemeter-maatregel komt te vervallen en dat betekent dat alle stadions weer volledig gevuld mogen worden. Wel moeten supporters die naar binnen willen een coronabewijs kunnen laten zien. Dat betekent dat ze negatief getest, onlangs hersteld of volledig gevaccineerd moeten zijn. Dat is nu ook al het geval, maar op dit moment mogen de stoeltjes maar voor tweederde worden gevuld.

De Eredivisie-clubs mogen hun stadion vanaf speelronde zeven voor het eerst sinds 2020 weer helemaal vullen. Dat weekend staan onder meer Willem II-PSV, Ajax-Groningen en Feyenoord-NEC op het programma. Door de versoepelingen mag Ajax zijn stadion ook uitverkopen voor alle Champions League-thuisduels. Dat geldt ook voor Feyenoord, AZ en Vitesse in de Conference League. PSV zal het tegen Real Sociedad nog met een gedeeltelijk gevuld stadion moeten doen.

Rutte wil wel duidelijk maken dat vanaf 25 september niet alles weer bij het oude zal zijn. Ook kan hij niet garanderen dat de nieuwe regelgeving hoe dan ook kan blijven voortbestaan. "Daarvoor zijn er nog te veel besmettingen en opnames in het ziekenhuis", vertelt hij op de persconferentie. "Er zijn ook nog te weinig mensen immuun en dat maakt het najaar onzeker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws