Feyenoord begint Conference League-campagne met doelpuntloos gelijkspel

Feyenoord begint Conference League-campagne met doelpuntloos gelijkspel

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 18:24di 14-09-2021 om 18:24

Feyenoord heeft de kans laten liggen om de Conference League-groepsfase te beginnen met een overwinning. Het duel met Maccabi Haifa in Israël bleef doelpuntloos.

Feyenoord overleefde net als Maccabi Haifa drie Conference League-voorrondes en begon dinsdag op het opmerkelijke tijdstip van 16.30 uur - vanwege de Israëlische feestdag Jom Kippoer en de vroege Champions League-wedstrijden van dinsdagavond - aan het eerste groepsduel.

Dat gebeurde zonder Alireza Jahanbakhsh: de Iraniër ontbrak om politieke redenen en werd vervangen door Jens Toornstra, waardoor zomeraankoop Fredrik Aursnes terugkeerde in het team van trainer Arne Slot.

In de openingsfase had Feyenoord de overhand en waren er kansen op een snelle openingstreffer, maar Bryan Linssen kreeg zijn voet niet tegen een strakke voorzet van Toornstra en de gelegenheidsspits stuitte even later op Maccabi-doelman Josh Cohen.

Aan de andere kant liet de thuisploeg zich niet onbetuigd: Hagenaar Tjaronn Chery, aanvoerder en de grote animator van Maccabi, raakte met een verwoestende uithaal de bovenkant van de lat.

In het warme Haifa, waar het aan het einde van de middag nog 28 graden was, kwam vervolgens ook Conference League-topschutter Guus Til niet tot scoren en voorkwam Gernot Trauner een intikker van Din David.

Na rust kreeg Feyenoord weer voldoende halve en hele kansen, maar de bal ging er niet in. Ook invaller Cyriel Dessers, die zijn debuut maakte, kon niets meer veranderen aan de doelpuntloze stand. Groepsgenoten Slavia Praag en Union Berlin treffen elkaar donderdag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws