Ten Hag over '10-positie' bij Ajax: 'Hij weet vaak iets goeds te doen met de bal'

Ten Hag over '10-positie' bij Ajax: 'Hij weet vaak iets goeds te doen met de bal'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 21:42di 14-09-2021 om 21:42

Erik ten Hag gaat op de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal uitgebreid in op de nummer tien-positie bij Ajax. Davy Klaassen ontbreekt vanwege een blessure, terwijl Mohammed Kudus op de weg terug is.

Zo heeft Ten Hag minder te kiezen dan hij zou willen, maar de Ajax-trainer blijft positief. "Zo hadden we het niet gepland. Maar het heeft ook weer een voordeel", zo begint hij. "Bijvoorbeeld voor de strategie. Nu we drie linkerspitsen hebben kunnen we de spelers ook op andere posities gebruiken."

Kudus is op de weg terug, zo geeft Ten Hag aan. Hij wil niet zeggen wanneer de Ghanees weer minuten kan maken. "Afgelopen dagen heeft hij stappen gemaakt op het trainingsveld. Hij is blij en vrolijk. Daar zijn we blij mee. Hij sluit weer aan bij het team en heeft vanochtend meegetraind. We zullen moeten bekijken hoe dit proces zich voortzet."

Ten Hag ziet in Steven Berghuis een uitstekende optie om weer op '10' te spelen. "Ik verwacht een overtal op het middenveld. Als we hem kunnen vrijspelen, dan weet hij vaak iets goeds met de bal te doen.", zo sluit de Ajax-coach af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws