Luuk de Jong trots ondanks nederlaag bij Barça-debuut: 'Dat besef komt straks wel'

Luuk de Jong trots ondanks nederlaag bij Barça-debuut: 'Dat besef komt straks wel'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 09:15wo 15-09-2021 om 09:15

Luuk de Jong kon dinsdag niet helemaal genieten van zijn officiële debuut voor FC Barcelona. De Nederlandse spits kon niet voorkomen dat de Catalanen kansloos ten onder gingen tegen Bayern München in de Champions League (0-3).

"Ik baal gewoon van het resultaat, want dat behaal je als team. Je hoopt gewoon een resultaat neer te zetten. Maar ik denk dat straks wel het besef komt dat je trots kunt zijn dat je je debuut hebt gemaakt bij zo'n fantastische club", vertelt De Jong bij RTL7

De voormalig PSV'er, die op de slotdag van de transferperiode overkwam van Sevilla, kreeg een duidelijke boodschap mee van coach Ronald Koeman. "Ik moest samen met Memphis, die een beetje om mij heen speelde, een aanspeelpunt zijn. We wisten dat zij hoog druk zouden zetten. Ik was een soort uitlaatklep, zodat we er ook op een andere manier uit konden komen als het voetballend niet lukte. De eerste helft ging het ook wel redelijk, maar we waren als team soms te slordig."

De Jong werd uiteindelijk weinig in stelling gebracht. "Bayern was gewoon te sterk, waardoor we moeilijk in die eindfase konden komen", erkent de spits.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws