Harde kritiek op 'onzichtbare' Van de Beek in Engeland: 'Het is een raadsel'

Harde kritiek op 'onzichtbare' Van de Beek in Engeland: 'Het is een raadsel'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 09:30wo 15-09-2021 om 09:30

Op de eerste Champions League-avond van het seizoen werd de wens van Donny van de Beek ingewilligd: eindelijk stond de oud-Ajacied aan de aftrap bij Manchester United. De Engelse pers oordeelt 'the day after' over zijn (korte) optreden.

Van de Beek speelde dit seizoen nog geen Premier League-minuut, maar mocht het dinsdagavond tegen BSC Young Boys laten zien. Toch werd het een teleurstellende avond: manager Ole Gunnar Solskjaer wisselde hem in de rust, omdat Aaron Wan-Bissaka rood had gepakt en Manchester United op dat moment nog leidde door een goal van Cristiano Ronaldo.

'Zo onzichtbaar'
Manchester United blameerde zich uiteindelijk door in de 95ste minuut kopje onder te gaan tegen Young Boys (2-1), Van de Beek kan de Britse tabloid The Sun woensdagochtend beter links laten liggen. 'Als hij al niet ontmoedigd was door zijn carrière bij Manchester United, dan is dat na zijn wissel in de rust nu in elk geval zo', klinkt het.

Rio Ferdinand en Paul Scholes, iconen van de lange succesperiode op Old Trafford, wisten voor de wedstrijd de druk al op te voeren. "Hij vecht voor zijn carrière en er werd hem verzekerd dat hij deze kansen zou krijgen, maar hij moet het nu wel gaan laten zien. Hij is wijs genoeg om dat te begrijpen", zei Ferdinand. Scholes: "Nu moet hij gaan bewijzen dat hij goed genoeg is voor Manchester United."

Dat is niet gelukt, als we The Sun mogen geloven. 'Als er iets is wat nu duidelijk is voor Solskjaer, is het dat hij prima zonder de speler van veertig miljoen euro kan. Waarom hij hem überhaupt besloot te kopen is een raadsel. Hij speelt gemiddeld veertig minuten en je zou bijna vergeten dat hij woensdagavond in actie kwam. Zelfs voor de rode kaart van Wan-Bissaka was het alsof Manchester United met tien man speelde, zo onzichtbaar was hij. Als je hem al opmerkte, was het omdat hij een overtreding beging.'

'Verdient zeker nog een kans'
Sky Sports en Manchester Evening News laten een genuanceerder geluid horen. 'Dat Jadon Sancho (vleugelaanvaller, red.) werd vervangen door Diogo Dalot (vleugelverdediger, red.) was verklaarbaar, maar om vervolgens bij de rust over te schakelen op drie centrale verdedigers en Varane voor Van de Beek te brengen was verre van noodzakelijk', aldus Sky.

MEN noemt het optreden van Van de Beek 'bemoedigend'. 'De middenvelder heeft deze zomer hard gewerkt en dat was te zien. Zijn passing was verzorgd en een half uur lang leek het alsof hij echt een optie voor het middenveld van Solskjaer zou kunnen worden. Helaas kreeg hij niet de tijd waarop hij had gehoopt. Maar op basis van deze 45 minuten verdient hij zeker nog een kans.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws