Van Gaal maakt uitzondering bij Oranje: 'Hij vond me zó'n goede speler...'

Van Gaal maakt uitzondering bij Oranje: 'Hij vond me zó'n goede speler...'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 09:44wo 15-09-2021 om 09:44

Devyne Rensch kijkt terug op een geslaagde week bij het Nederlands elftal. Ondanks dat hij niet alles speelde bij Ajax, gunde bondscoach Louis van Gaal hem zijn debuut tegen Turkije (6-1).

Rensch viel in en gaf een assist. Dat Rensch niet alles speelt bij Ajax, had normaal gesproken betekend dat Van Gaal hem niet zou oproepen. "We hebben het daar wel over gehad. Maar hij vond me zó'n goede speler...", aldus Rensch tegenover de NOS. "En hij heeft ook aangegeven dat ik het in de minuten die ik had gekregen heel goed deed. Daar was hij wel tevreden over."

"Hij is altijd eerlijk, dat vindt iedereen belangrijk, dat je weet waar hij voor staat", vervolgt het achttienjarige toptalent over Van Gaal. "Het is een heel goede trainer, met veel ervaring, dat merk je ook. We zijn zeker tevreden met 'm."

In Amsterdam is Rensch van alle markten thuis: trainer Erik ten Hag gebruikte hem al als linksback, rechtsback en op het middenveld. "Nu ik nog zo jong ben en nog geen basis sta, maakt het me niet zo veel uit waar ik mijn minuten maak. Rechtsback, linksback, noem maar op. Als ik maar aan minuten kom. Maar op een gegeven moment moet ik wel mijn positie gaan zoeken en wordt het kijken waar die is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws