Schmidt ziet leider opstaan bij PSV: 'Hij heeft weer een grote stap gezet'

Schmidt ziet leider opstaan bij PSV: 'Hij heeft weer een grote stap gezet'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 18:01wo 15-09-2021 om 18:01

PSV-trainer Roger Schmidt steekt de loftrompet over André Ramalho, in wie hij een leider ziet voor zijn elftal. De Braziliaanse verdediger kent een overtuigende start in Eindhoven.

"We kennen elkaar al lang. In 2012 werkte ik al met hem samen in Salzburg. André was toen nog jong en geblesseerd. Hij was toen nog een middenvelder, ik heb hem ervan moeten overtuigen dat hij een centrale verdediger is", lacht Schmidt op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Real Sociedad. "In zijn tweede jaar in Salzburg ontwikkelde hij zich sterk en was hij één van de sleutelspelers in mijn elftal."

"Ik ben nog altijd verrast over zijn ontwikkeling", vervolgt Schmidt. "Na Leverkusen ging hij terug naar Salzburg en nu dan naar PSV. Hij heeft weer een grote stap gezet. Hij kan een team tactisch en mentaal leiden, is goed in balbezit en in het spel tegen de bal. Daarnaast is hij enorm professioneel. Hij is een heel goed voorbeeld wat het allemaal betekent om een profspeler te zijn. Elke dag wil hij zich ontwikkelen en dat stopt niet."

Ramalho is blij met de woorden van de PSV-coach. "Hij is de trainer die me in Europa voor het eerst de kans gaf om te spelen en vertrouwde me toen niemand het deed. Hij probeerde me altijd te verbeteren. Een paar jaar geleden vond hij dat ik meer een leider kon zijn. Zijn offensieve aanpak met discipline en voorwaarts spel spreekt me aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws