Spelersrapport: een 10 en een 9,5 na gedenkwaardige avond voor Ajax

Spelersrapport: een 10 en een 9,5 na gedenkwaardige avond voor Ajax

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 22:56wo 15-09-2021 om 22:56

Ajax heeft woensdag keihard uitgehaald tegen Sporting Portugal in de eerste groepswedstrijd in de Champions League. De Portugese kampioen werd in eigen huis met 1-5 afgedroogd. VoetbalPrimeur maakt rapport op na een bijzondere Amsterdamse avond.

Remko Pasveer – 5: De vervanger van Maarten Stekelenburg had een eenvoudige start, maar ging daarna flink in de fout. Het deed zijn zelfvertrouwen geen goed. Hij oogde onzeker, al ging het gesteund door de ruime voorsprong na rust iets beter.

Noussair Mazraoui – 8: Mazraoui toonde meteen zijn intenties. De man in vorm was met een ijzersterke vooractie betrokken bij de openingstreffer. Hij beloonde zijn sterke optreden met een assist bij de 1-5. Samen met Antony aan de rechterkant een constante plaag voor tegenstanders.

Jurriën Timber – 7,5: Timber toonde meteen aan niet bang te zijn op het hoogste podium. Na sterke ingrepen dribbelde hij een paar keer gedurfd in. Een prima duel van de Oranje-international, die ondanks zijn jonge leeftijd in alle situaties de rust bewaard.

Lisandro Martínez – 6,5: Met Martínez valt niet te spotten, maar bij de Portugese treffer had hij wellicht iets adequater kunnen ingrijpen. Kort voor rust en bij de afgekeurde goal na de pauze liet hij zich daarnaast aftroeven in de lucht.

Daley Blind – 7: Een degelijke pot van Blind, die niet in verlegenheid werd gebracht. Hij was rustig aan de bal en dat straalde af op de ploeg. Met de eveneens redelijk statische Tadic voor hem ontbrak het soms wel aan dynamiek op links.

Edson Álvarez – 7,5: Het middenveld van Ajax was dat van Sporting de baas en dat kwam mede door de Mexicaan, die er telkens fel op zat. Zodoende kwam de thuisploeg niet aan voetballen toe.

Ryan Gravenberch – 7,5: Hij had aanvankelijk moeite om het spel naar zich toe te trekken, maar de assist bij de 1-3 was fraai. Gravenberch werd daarna steeds dominanter op het middenveld.

Antony – 9,5: Wat een prestatie van Antony. Hij speelde zijn tegenstander tureluurs en was betrokken bij vier van de vijf treffers. De ene assist was nog mooier dan de ander. Een wereldprestatie van de Braziliaanse balkunstenaar.

Steven Berghuis – 7,5: Hij was zoekende in zijn rol als nummer tien, tot hij na 38 minuten plots in de zestien opdook. Na een goede aanname rondde hij af. Een welkome opsteker voor Berghuis, die nu nog vaker gevonden moet gaan worden door zijn medespelers.

Dusan Tadic – 6: Tadic was in Lissabon weinig gelukkig in zijn acties. Hij leed vaker balverlies dan we van de Servische aanvoerder gewend zijn en had het vooral ook aan de stok met scheidsrechter José Sánchez, die we een beoordeling maar zullen besparen.

Sébastien Haller – 10: De kritiek op zijn spel was niet mals, maar Haller heeft daar woensdag mee afgerekend. De Ivoriaanse spits vond binnen acht minuten twee keer het net en in de tweede helft vond hij nóg twee keer het net. Ongelooflijk.

Invallers

Devyne Rensch – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

David Neres – x: Speelde te kort voor een beoordeling

Kenneth Taylor – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Perr Schuurs – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Erik ten Hag – 8: Niet veel fans zullen Haller vooraf in hun favoriete opstelling hebben gezet. Moest Ten Hag niet voor de variant met Tadic in de spits kiezen? Ook de trainer haalde in Lissabon zijn gelijk.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws