Europa ontdekt Lang op 'historische' avond Club Brugge: 'Fantastische toekomst'

Europa ontdekt Lang op 'historische' avond Club Brugge: 'Fantastische toekomst'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 10:40do 16-09-2021 om 10:40

Bij Club Brugge overheerst de trots na de stunt tegen Paris Saint-Germain (1-1), dat voor het eerst speelde met de droomaanval Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi. Noa Lang was één van de uitblinkers in het Jan Breydelstadion.

"Ik heb hier in de loop der jaren al heel veel avonden meegemaakt, maar ik denk dat dit de mooiste is. Dit is historisch", jubelde trainer Philippe Clement na de wedstrijd. "Niet alleen door het resultaat, want dat had zelfs nog beter kunnen zijn, maar vooral door de manier waarop. PSG is de beste ploeg die hier sinds lange tijd gespeeld heeft."

Het is volgens Clement moeilijk om er een uitblinker uit te halen. "Je kan Charles De Ketelaere noemen maar ik vond ook Hans Vanaken fantastisch, Noa Lang, Kamal Sowah noem maar op." Lang was een plaag voor de PSG-defensie, scoorde bijna met een omhaal en werd na afloop beloond met de Man of the Match-award. "Op hetzelfde veld staan als Messi, Neymar, Mbappé en dan zo spelen...", oordeelt Giovanni van Bronckhorst, die als UEFA-waarnemer in Brugge was.

Vincent Mannaert, algemeen directeur van Club Brugge, is in jubelstemming na het gelijkspel. "De spelers hebben een collectieve topprestatie neergezet om u tegen te zeggen. En dat in een wedstrijd waar zoveel om te doen was, de eerste keer Lionel Messi op Belgische bodem. Daar kan je alleen maar trots op zijn."

"Het was de meest gemediatiseerde match in de Champions League. Charles de Ketelaere (20, red.) en Noa Lang (22, red.) zijn nog jonge spelers met een fantastische toekomst voor zich. Ze zullen hier vertrouwen en moed uitputten." Club Brugge-doelman Simon Mignolet trok de opvallendste conclusie van de avond. "Ik heb niet veel te doen gehad. We hebben geen kansen weggegeven tegen deze ongelooflijke aanval. Ik heb twee reddingen gehad, en niet erg moeilijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws