Feyenoord is 70.000 euro kwijt en neemt maatregelen voor Europese avonden

Feyenoord is 70.000 euro kwijt en neemt maatregelen voor Europese avonden

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 15:17do 16-09-2021 om 15:17

Feyenoord heeft besloten vijf vakken deels leeg te laten tijdens wedstrijden in de Conference League. Dat meldt RTV Rijnmond. Op die manier wil de Rotterdamse club meer boetes van de UEFA voorkomen.

De vakken R, S, T, X en W blijven tijdens de Europese thuiswedstrijden tegen Slavia Praag (30 september), Union Berlin (21 oktober) en Maccabi Haifa (9 december) deels leeg. Omdat supporters in dit deel van De Kuip zonder obstakels van het ene naar het andere vak kunnen, wordt het dusdanig druk dat de trappen bezet werden gehouden. Daar staat een geldboete op van de UEFA.

Het Europese avontuur van Feyenoord, dat dit seizoen al drie thuiswedstrijden speelde in de voorrondes, loopt in de papieren: de boetebot staat inmiddels op bijna 70.000 euro, omdat de trappen van De Kuip werden geblokkeerd en er vuurwerk werd afgestoken door supporters. Met het deels leeg laten van de vakken, hoopt Feyenoord meer boetes te voorkomen. Als gevolg daarvan daalt het aantal beschikbare plaatsen in De Kuip wel: van 47 duizend naar 42 tot 45 duizend.

Feyenoord begon de Conference League-groepsfase dinsdag met een doelpuntloos gelijkspel tegen Maccabi Haifa.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws