Update: Turkije is eruit na verlies tegen Oranje en presenteert nieuwe bondscoach

Update: Turkije is eruit na verlies tegen Oranje en presenteert nieuwe bondscoach

17-09-2021 17:53 Laatste update: 19-09-2021 15:24
26

Stefan Kuntz wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Turkije, meldt onder meer Kicker. De Duitse coach moet Senol Günes gaan opvolgen, die werd ontslagen na de oorwassing tegen Oranje (6-1).

Snel na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena werd Günes op straat gezet. In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach is de Turkse bond dus uitgekomen bij Kuntz, die momenteel trainer van Jong Duitsland is. Turkije is momenteel in gesprek met de 58-jarige coach, zo bevestigt hij zelf. "Op uitnodiging van de Turkse voetbalbond ben ik in Istanbul geweest de eerste gesprekken. Er is alleen nog geen witte rook." Kicker voorspelt dat daar snel verandering in kan komen.

Eerst zal Kuntz echter moeten praten met zijn familie over zijn toekomst. Hij zou namelijk 'zeer gewaardeerd' worden bij de DFB, waardoor een overstap geen noodzaak is. Aan de andere kant biedt Turkije Kuntz de kans om voor het eerst bondscoach te worden van een land.

Enige haast is wel geboden voor Turkije. Over precies drie weken staat het volgende duel in de WK-kwalificatie namelijk al op het programma, tegen directe concurrent Noorwegen. Momenteel staan de Turken derde in Poule G van de kwalificatie. Nederland bezet de eerste plek. Afgelopen zomer nam Kuntz het met Jong Duitsland twee keer op tegen de leeftijdsgenoten van Oranje op het EK onder 21. Het duel in de groepsfase eindigde in 1-1, in de halve finale wonnen de Duitsers met 1-2.

Update: Stefan Kuntz is de nieuwe bondscoach van Turkije. De 58-jarige Duitser is de opvolger van Senol Günes, die werd ontslagen na het ontluisterende verlies tegen het Nederlands elftal (6-1). Kuntz wordt maandag gepresenteerd in Istanbul.