Bielsa looft Summerville na debuut: 'Hij toonde persoonlijkheid en karakter'

Bielsa looft Summerville na debuut: 'Hij toonde persoonlijkheid en karakter'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 11:45za 18-09-2021 om 11:45

Marcelo Bielsa vindt dat Crysencio Summerville 'karakter' toonde bij zijn debuut voor Leeds United. De Argentijnse manager ziet echter ook dat Summerville de defensie van Newcastle United niet aan het wankelen kon brengen.

Op bezoek bij Newcastle mocht Summerville in de 67ste minuut invallen bij Leeds. De 1-1 eindstand stond toen al op het scorebord. Na afloop van de wedstrijd reageert Bielsa op het debuut van Summerville. "Hij maakte niet al te veel speelminuten en kreeg weinig kansen om de Newcastle-verdediging te doen te wankelen", laat de coach optekenen door Leeds Live.

"Hij toonde alleen wel persoonlijkheid en karakter", vervolgt Bielsa. "Summerville vroeg om de bal en hij verloor hem niet. Hij droeg bij aan ons spel in balbezit. Hij was alleen duidelijk niet in staat om Newcastle uit balans te brengen."

Summerville is inmiddels bezig aan zijn tweede jaar bij Leeds. In de zomer van 2020 namen de Engelsen de Nederlandse aanvaller over van Feyenoord. De negentienjarige Summerville zat al een aantal keer op de bank bij Leeds en maakte vrijdagavond dus zijn debuut. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws