Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 21:51za 18-09-2021 om 21:51

Laatste update: zaterdag 18 september 2021 om 22:04za 18-09-2021 om 22:04

Ajax heeft zaterdag gigantisch uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Drie dagen na de vijfklapper tegen Sporting Portugal in de Champions League, had ook SC Cambuur werkelijk niets in te brengen tegen de Amsterdammers: 9-0.

De stemming bij Ajax was al opperbest na de 5-1 overwinning in Lissabon. Ten opzichte van die wedstrijd maakten Daley Blind en uitblinker Antony plaats voor Nicolás Tagliafico en David Neres. Zij zagen dat Cambuur aanvankelijk nog brutaal van zich afbeet, maar na zestien minuten brak de thuisploeg de ban. Jurriën Timber zette de aanval zelf op en rondde af op aangeven van Steven Berghuis. De ex-Feyenoorder maakte er zelf 2-0 van na een ingestudeerde hoekschop.

Daarmee was het verzet van de Leeuwarders definitief gebroken. Ajax liep verder uit via een van richting veranderd schot van Noussair Mazraoui en Neres, die op aangeven van Dusan Tadic scoorde met een fraaie volley. Zodoende hadden de Amsterdammers bij rust al een ruime voorsprong te pakken en in de tweede helft werd het helemaal een galashow. De bezoekers wisten de schade tot de zestigste minuut nog te beperken, maar toen pikte ook Tadic zijn doelpunt mee.

Opgezweept door de fans was Ajax vervolgens niet te stoppen. Mohamed Daramy luisterde zijn thuisdebuut op met een treffer, na een passje van Kenneth Taylor, die eveneens mocht invallen. De 7-0 kwam van de voet van Sébastien Haller, woensdag nog de gevierde man tegen Sporting met vier goals. Danilo was goed voor de 8-0, waarmee de dubbele cijfers wel héél dichtbij kwamen. Zover kwam het gelukkig niet voor Cambuur. Alleen Neres wist zijn tweede nog te maken: 9-0.

Ajax werkt wel flink aan het doelsaldo in de Eredivisie. De ploeg van Erik ten Hag gaat in ieder geval één dag aan kop met dertien punten. Wel kan PSV zondag weer passeren als de topper tegen Feyenoord wordt gewonnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws