Knotsgekke avond: RKC pakt punt na late afgekeurde goal van Utrecht

Knotsgekke avond: RKC pakt punt na late afgekeurde goal van Utrecht

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 23:31za 18-09-2021 om 23:31

Laatste update: zaterdag 18 september 2021 om 23:39za 18-09-2021 om 23:39

FC Utrecht en RKC Waalwijk hebben in een enerverende en knotsgekke wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. Mike van der Hoorn dacht in extremis de winnende te maken, maar Richard Martens keurde zijn treffer af. De arbiter pakte sowieso een hoofdrol in De Galgenwaard.

FC Utrecht beleefde een bliksemstart voor eigen publiek. Simon Gustafson mocht vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en schoot de bal met links in de hoek. RKC leek zich razendsnel te herstellen, want na een overtreding van Willem Janssen op Richard van der Venne ging de bal op de stip. Jens Odgaard nam plaats achter de bal, maar moest even geduld hebben omdat fans van Utrecht van alles op het veld gooiden. Vervolgens wist hij het buitenkansje niet te verzilveren.

De toon was echter gezet, want scheidsrechter Richard Martens zag dat er vervolgens nog meer bekers op het veld belandden. Hij besloot het duel kort stil te leggen, maar na een verzoek van de stadionspeaker konden beide teams verder. Kort nadat Gustafson geblesseerd was vervangen door Sander van de Streek, maakte Odgaard zijn misser goed. Na twintig minuten kreeg de Deen de bal wél langs doelman Maarten Paes.

Kort na de goal nam Martens echter waar dat er weer dingen vanuit het publiek werden gegooid. De arbiter toonde een aansteker en dirigeerde de teams naar de kleedkamers. Een onderbreking van zo'n twintig minuten volgde, voordat er verder werd gespeeld. Het duel bleef onverminderd vermakelijk. Zo schoot Anastasios Douvikas op de lat. Utrecht was na de onderbreking sowieso de bovenliggende partij, maar de goal viel op slag van rust aan de andere kant. Na een fraaie counter kwam de bal voor de voeten van Alexander Büttner, die knap binnenkrulde. 

De Domstedelingen moesten in de tweede helft in de achtervolging. Van de Streek had de bal al snel voor het inschieten, maar zag deze via de paal naast gaan. Douvikas had meer geluk. Hij kreeg een penalty na een overtreding van Ahmed Touba en knalde zelf overtuigend de 2-2 binnen. Het offensief van Utrecht ging daarna iets liggen en beide teams knokten voor drie punten. Mike van der Hoorn bracht Utrecht zeven minuten in blessuretijd in extase, maar na lang beraad keurde Martens de goal af vanwege hands.

Utrecht verliest daardoor enigszins de aansluiting met de top van de Eredivisie met acht punten. RKC staat nog in de middenmoot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws