Zahavi openhartig: 'Als ze niet hadden willen blijven, was ik vertrokken bij PSV'

Zahavi openhartig: 'Als ze niet hadden willen blijven, was ik vertrokken bij PSV'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 13:14zo 19-09-2021 om 13:14

Eran Zahavi speelt door zijn vrouw en kinderen nog bij PSV, vertelt hij in een groot interview met de Volkskrant. Begin mei werd het gezin van de PSV-spits het slachtoffer van een brute roofoverval en de nasleep daarvan is nog steeds voelbaar.

Zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden, hun monden werd afgeplakt met tape en het haar van zijn vrouw werd afgeknipt: Zahavi wist niet wat hem begin overkwam, toen hij vlak voor de wedstrijd tussen PSV en Willem II halsoverkop naar huis moest in Amsterdam. "Dat ik nog bij PSV speel, komt door hen. Als ze niet hadden willen blijven, dan had ik moeten vertrekken. Familie gaat boven alles", vertelt Zahavi nu aan de Volkskrant.

De Israëlische routinier (34) heeft er nooit een geheimm van gemaakt dat zijn vrouw eigenlijk meteen wilde vertrekken. Ook hadden zijn kinderen paniekaanvallen als er werd aangebeld. Toch bleven Zahavi en zijn gezin in Nederland. "In de zomer hebben mijn vrouw en ik er rustig over nagedacht. We geloven erin dat alles wat wij doen onze kinderen zal beïnvloeden. Dat staat voorop: onze rol als ouder. We besloten te blijven."

"We moeten ermee omgaan", vervolgt Zahavi. "Het is een groot offer van mijn vrouw. Als zij zegt: ik kan hier niet meer blijven, kan niemand daar iets van zeggen. Natuurlijk zijn er nog dagen dat ze het moeilijk heeft. Maar we kunnen het aan." Zijn gezin kreeg professionele hulp. "We willen het opzijschuiven en doorgaan. Natuurlijk was het traumatisch. Maar als we er niet de hele tijd mee bezig zijn, wordt het voor de kinderen ook makkelijker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws