Go Ahead Eagles - PEC Zwolle escaleert: 'Genoeg is genoeg, accepteer dit niet'

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle escaleert: 'Genoeg is genoeg, accepteer dit niet'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 13:37zo 19-09-2021 om 13:37

Laatste update: zondag 19 september 2021 om 13:48zo 19-09-2021 om 13:48

Robert Maaskant pleit voor harde maatregelen na de eerste helft van Go Ahead Eagles - PEC Zwolle. De beladen IJsselderby werd twee keer korte tijd gestaakt, omdat er over en weer met stoeltjes en vuurwerk werd gegooid.

Maaskant, die als analist van ESPN aan de zijkant van het veld stond, heeft er tabak van. "Stop gewoon met deze onzin. Je dupeert je eigen club, je dupeert de andere club, je dupeert het voetbal... Het is voor niemand goed. Gewoon kappen", aldus de oud-trainer van Go Ahead.

Hij hoopt dat de ongeregeldheden een staartje krijgen. "Stel mensen aansprakelijk. Ik snap wel dat het moeilijk is om grote groepen te straffen en ik weet ook wel dat justitie daarmee bezig is, maar er staan genoeg stillen tussen. Ze weten wie het zijn. Pak ze gewoon een keer aan. Ja, het zijn je eigen supporters, maar genoeg is genoeg. Accepteer dit niet."

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle was halverwege nog doelpuntloos. Kort na rust draaide scheidsrechter Kevin Blom een strafschop voor PEC terug op advies van de VAR.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws