Feyenoord trakteert PSV en uitgefloten Schmidt op vernedering in Philips Stadion

Feyenoord trakteert PSV en uitgefloten Schmidt op vernedering in Philips Stadion

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 16:24zo 19-09-2021 om 16:24

Laatste update: zondag 19 september 2021 om 16:28zo 19-09-2021 om 16:28

Feyenoord heeft de eerste Eredivisie-topper van het seizoen gewonnen. PSV werd in het Philips Stadion op een vernedering getrakteerd door de Rotterdammers: 0-4. Jens Toornstra was de grote man met twee goals, Roger Schmidt heeft wat uit te leggen.

PSV won sinds 2017 niet meer in eigen huis van Feyenoord en beleefde zondag opnieuw een frustrerende middag. De ploeg van trainer Roger Schmidt - nog zonder puntenverlies dit seizoen - had voortdurend de bal, maar wist geen moment een vuist te maken.

Schmidt en Feyenoord-trainer Arne Slot bestookten elkaar voor de wedstrijd al met tactische foefjes: Slot koos voor een extra middenvelder, terwijl Schmidt verraste met een reserverol voor Noni Madueke en Marco van Ginkel, waardoor Bruma en Davy Pröpper aan de aftrap stonden.

In de eerste helft was het slordigheid troef in het Philips Stadion. Beide ploegen hielden elkaar in een stevige houdgreep, maar één moment in de blessuretijd gaf de doorslag. Jens Toornstra rondde sterk voorbereidend werk van Marcus Pedersen schitterend af: 1-0.

De tegengoal hakte erin bij PSV en Schmidt besloot in de rust hard in te grijpen: Eran Zahavi, Davy Pröpper en Mario Götze moesten het veld ruimen voor Ryan Thomas, Yorbe Vertessen en Ritsu Doan. PSV begon met dezelfde intenties aan het tweede bedrijf en kreeg ook een mogelijkheid via Cody Gakpo, maar bleef onmachtig.

Gakpo werd na een klein uur gewisseld, tot groot onbegrip van de supporters in het Philips Stadion. Schmidt werd getrakteerd op een striemend fluitconcert. Het opmerkelijke wisselbeleid van de Duitse trainer werkte niet. Sterker nog, Bryan Linssen zorgde koud in het veld voor de 0-2.

Het gefluit en gemopper op de tribunes nam toe - en werd nog wat groter toen Toornstra vlak voor tijd de 0-3 liet aantekenen. Invaller Cyriel Dessers maakte er na 92 minuten zelfs nog 0-4 van. 'Schaam je kapot' rolde vervolgens van de tribunes. Feyenoord is de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie, met een wedstrijd minder gespeeld dan de topclubs. PSV is de koppositie kwijt aan Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws