VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, uitverkiezing voor Ajax-trio

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, uitverkiezing voor Ajax-trio

20-09-2021 10:00
78

In het weekend dat Feyenoord met grote cijfers won van PSV (0-4) en Ajax uithaalde tegen SC Cambuur (9-0), komen de meeste spelers in VP's Elftal van de Week uit Rotterdam en Amsterdam. FC Twente, Willem II, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo zijn met elk één speler vertegenwoordigd.

Justin Bijlow (Feyenoord)
De eerste keeper van het Nederlands elftal hield voor de achtste keer in elf officiële duels zijn doel schoon, en dat tegen PSV. Een foutloos optreden in Eindhoven.

Marcus Pedersen (Feyenoord)
Het voorbereidende werk van Pedersen bij de openingstreffer van Jens Toornstra tegen PSV is lesmateriaal voor elke rechtsback met aanvallende ambities. Alleen al daardoor verdient hij een uitverkiezing in VP's Elftal van de week.

Jurriën Timber (Ajax)
Het leven lacht Timber toe: de twintigjarige verdediger bekroonde een droomweek tegen Cambuur met een man of the match-titel tegen Cambuur. Bijzonder, na een wedstrijd waarin Ajax negen keer scoorde. Timber brak de ban na een machtige rush.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Feyenoord incasseerde nog geen enkele tegengoal met Justin Bijlow, Marcos Senesi en Trauner samen op het veld. Dat vertelt het hele verhaal. De Oostenrijkse verdediger is een schot in de roos en speelde ook tegen PSV sterk.

Robin Pröpper (FC Twente)
Wie een maand geleden had voorspeld dat Pröpper na vijf wedstrijden vier keer had gescoord, was rechtstreeks naar een gesticht gestuurd. Met twee goals wees hij Twente de weg tegen Vitesse.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Drie jaar na zijn doorbraak speelt Mazraoui zijn beste voetbal. Ook tegen Cambuur was de vleugelverdediger, die Devyne Rensch op de bank houdt, weer uitstekend op dreef. Bovendien beloonde hij zichzelf weer met een goal.

Driess Saddiki (Willem II)
Met zijn eerste goal sinds 2018 schonk Saddiki zijn ploeg de overwinning op FC Groningen. Willem II staat nu vierde met tien punten uit de eerste vijf wedstrijden; de beste seizoenstart sinds het seizoen 2003/2004.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Het boegbeeld van het huidige Feyenoord. De middenvelder was in de Eredivisie-topper tegen PSV weer onvermoeibaar en had met twee goals een groot aandeel in de eclatante zege.

Giannis Fivos Botos (Go Ahead Eagles)
Botos kan niet meer stuk in Deventer en omstreken: de ingevallen Griek verschalkte landgenoot Kostas Lamprou in de slotfase en bezorgde Go Ahead daarmee de belangrijkste overwinning van het jaar.

David Neres (Ajax)
Voor Neres is het seizoen nu ook begonnen: de Braziliaan mocht deze zomer vertrekken, maar bleef en kreeg zaterdag tegen Cambuur een spaarzame kans vanaf de aftrap. Hij beschaamde het vertrouwen niet en pikte twee goals mee.

Kaj Sierhuis (Heracles Almelo)
Heracles - AZ werd uiteindelijk de wedstrijd van Rai Vloet, die in de slotseconden een vrije trap fabelachtig binnenschoot. Maar iedereen zal ook weten dat Sierhuis terug is in Nederland. Hij luisterde zijn Heracles-debuut op met een fraaie goal en dito assist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie