VAR boort Utrecht overwinning door de neus: 'Ik begrijp het zelf ook niet'

VAR boort Utrecht overwinning door de neus: 'Ik begrijp het zelf ook niet'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 10:34ma 20-09-2021 om 10:34

Het winnende doelpunt van FC Utrecht tegen RKC Waalwijk had niet afgekeurd mogen worden. Dat vertelt Reinold Wiedemeijer, scheidsrechterscoördinator van de KNVB.

Bij Utrecht-RKC stond het 2-2, toen Mike van der Hoorn diep in blessuretijd raak schoot. De goal werd echter afgekeurd door de VAR, omdat Adrián Dalmau de bal onbewust met zijn arm naar Van der Hoorn speelde. Wiedemeijer legt bij ESPN uit dat dit een foute beslissing is. "Vorig seizoen werden alle handsballen afgefloten. De regels zijn nu veranderd: als een speler de bal onopzettelijk me de hand naar een ploeggenoot speelt, dan mag je doorspelen. Ook als daar direct een scoringskans uit ontstaat." 

"Bij Utrecht-RKC hadden we dus geen ingreep willen zien", vervolgt Wiedemeijer. "Wij vinden dit geen strafbaar hands. Ik heb nog niet met deze VAR gesproken en begrijp het zelf ook niet. Dit is geen bewuste handsbal. De VAR ziet er toch iets strafbaars in. Dit zal besproken moeten en gaan worden. Dit moet beter."

Door de afgekeurde treffer houdt Utrecht één punt in plaats van drie punten over aan het duel met RKC. De ploeg van trainer René Hake staat nu zesde in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws