Nieuwe klus voor veelbesproken Hyballa: Binnen- en buitenlandse ervaring

Nieuwe klus voor veelbesproken Hyballa: "Binnen- en buitenlandse ervaring"

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 16:11ma 20-09-2021 om 16:11

Peter Hyballa is weer onder de pannen na zijn geruchtmakende vertrek bij het Deense Esbjerg fB. De oud-trainer van onder meer NEC en NAC Breda gaat bij Derde Bundesliga-club Türkgücü München aan de slag.

Die club verloor zaterdag van 1. FC Saarbrücken en heeft maandag afscheid genomen van trainer Petr Ruman. Diens opvolger werd direct gepresenteerd: Hyballa gaat de huidige nummer tien van de Derde Bundesliga onder zijn hoede nemen. "We hebben goede gesprekken gevoerd met Peter en we geloven erin dat hij de juiste man op de juiste plek is", aldus directeur Max Kothny. "Hij brengt een schat aan binnen- en buitenlandse ervaring met zich mee en we willen met hem de weg omhoog weer vinden."

De markante Nederlands-Duitse trainer heeft zich voor de tweede keer dit seizoen aan een nieuwe club verbonden. Afgelopen zomer werd hij aangesteld bij Esbjerg, maar dat avontuur was na vier wedstrijden al afgelopen. Het boterde niet tussen Hyballa en de spelersgroep, die zich openlijk beklaagde over de harde aanpak van de trainer. Hyballa erkende dat hij misschien voorzichtiger had moeten zijn, maar wees ook naar de spelers. "Als je een probleem hebt, kom dan naar mij en zeg wat je wil. De spelers zeiden dat ze aan mij moesten wennen, maar twee dagen na onze eerste wedstrijd verscheen er een open brief in de krant. Toen had ik er geen zin meer in. Totaal achterbaks", liet hij onlangs weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws