'Geblesseerde voetballer ligt uren op stoep van ziekenhuis zonder juiste zorg'

'Geblesseerde voetballer ligt uren op stoep van ziekenhuis zonder juiste zorg'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 17:58ma 20-09-2021 om 17:58

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 18:57ma 20-09-2021 om 18:57

Een 20-jarige amateurvoetballer uit Elim heeft afgelopen zaterdag uren met pijn voor het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen gelegen. Dat staat in een ingezonden brief aan RegioNieuws Hoogeveen. De speler raakte waarschijnlijk geblesseerd aan zijn hamstring, maar kreeg na aankomst bij het ziekenhuis niet de nodige zorg.

Direct na zijn blessure kreeg de speler hulp van de aanwezige EHBO. Enige tijd later belde de EHBO de spoedeisende hulp en een ambulance. De ambulance kon echter niet komen, omdat de speler van het veld gedragen was.

Na een rit in een busje van één van de supporters is de geblesseerde speler naar ziekenhuis Bethesda gebracht. Bij aankomst bleek dat de spoedeisende hulp gesloten was. Uiteindelijk heeft de speler van 13.00 uur tot 15.30 uur op de stoep voor het ziekenhuis gelegen, waarna ambulancepersoneel en een arts het slachtoffer doorverwezen naar een ziekenhuis in Meppel. Daar kon de man uiteindelijk geholpen worden.

Een woordvoerder stelt in gesprek met De Telegraaf dat de huisartsenspoedpost gewoon open was, alleen de basisspoedpost zou gesloten zijn geweest. "Ik heb navraag gedaan. Deze meneer is niet aangemeld voor onze spoedeisende hulp bij locatie Emmen. Hij moest waarschijnlijk bij de huisartsenspoedpost in Hoogeveen zijn. Maar of het daar op dat moment druk was, dat weet ik niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws