Toptransfer voor Bijl (ex- FC Emmen): 'Hoog aangeschreven competitie'

Toptransfer voor Bijl (ex- FC Emmen): 'Hoog aangeschreven competitie'

20-09-2021 21:22
56

Glenn Bijl heeft twee wedstrijden als speler van het Russische Krylia Sovetov Samara achter de rug. Hij geeft toe dat hij de Russische competitie niet als zijn linker broekzak kende.

 

Bijl transfereerde voor 200.000 euro van FC Emmen naar Rusland. "Ik kende de competitie door Promes, Til, Hendrix en Vilhena. Maar ik wist ook heel veel dingen niet, ik moest ook veel opzoeken", zegt Bijl tegen Match TV. "Acht ploegen strijden hier voor een plek in de top drie, deze competitie staat hoog aangeschreven. In Nederland is er een groot gat tussen de top drie en de rest. Dat is hier anders."

Het was voor Bijl duidelijk dat hij zou vertrekken bij Emmen, ook als de club in de Eredivisie was gebleven. "De vraag was alleen waar ik heen zou gaan. Voor Emmen is de degradatie dramatisch, want spelen in de Eredivisie is een droom. Het was een fantastische periode voor de stad en de supporters. Ik hou er veel goede herinneringen aan over."

Bijl zegt de deal met Krylia helemaal zelf uitonderhandeld te hebben. "Ik heb geen zaakwaarnemer, maar heb alles gedaan. Het duurde een paar weken voor het contract ondertekend was. De technisch directeur toonde interesse en vertelde daarna wat mijn rol zou zijn en wat hij van me verwacht. Ik ben trots dat ik alles zelf heb kunnen doen. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk was, dit is best ongebruikelijk, maar wel interessant."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie