Breaking news

Schmidt zet streep door Madueke voor clash met Ajax: 'Denk niet dat hij speelt'

FC Barcelona houdt in slotminuut een punt over tegen irritant Granada

FC Barcelona houdt in slotminuut een punt over tegen irritant Granada

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 22:57ma 20-09-2021 om 22:57

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 23:00ma 20-09-2021 om 23:00

Ronald Koeman is met FC Barcelona ontsnapt aan een nederlaag. Zijn ploeg speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Granada, dat vorig seizoen wist te winnen in Camp Nou. Ronald Araújo maakte in de slotminuut gelijk.

 

Koemans positie staat volgens Spaanse media al flink onder druk en daarom was een zege op Granada broodnodig om wat extra lucht te krijgen. Tegen Bayern München ging Barcelona kansloos onderuit en daarmee lijkt duidelijk dat de Catalanen niet in staat zijn om voor de grote prijzen te spelen dit seizoen. Luuk de Jong kreeg tegen Bayern nog een basisplaats, maar begon tegen Granada op de bank. Wel had de achttienjarige Yusuf Demir een basisplaats. Ook Frenkie de Jong en Memphis Depay mochten starten van Koeman.

De start van Barcelona was werkelijk dramatisch. Granada greep al na een minuut spelen de leiding in Camp Nou doordat de volledig vrijstaande Domingos Duarte binnen kon koppen. Het grootste gevaar van Barcelona in de openingsfase was van Sergi Roberto, die de lat raakte. Uitgespeelde kansen creërde Barcelona amper. Daarbij moet worden gezegd dat Granada al na de openingsgoal begon met tijdrekken.

Na een vruchteloze eerste helft kon Koeman niet anders dan iets te wijzigen en hij bracht Luuk de Jong voor Roberto. Het leek er aanvankelijk op dat Granada steeds verder achterover gedrukt werd door Barcelona, dat via Ronald Araújo en Memphis dicht bij de gelijkmaker was. Veel meer dan dat was het niet. Barcelona was té middelmatig en liet geen moment zien waarom het aanspraak zou moeten maken op de Spaanse landstitel.

De grootste kans van Barcelona werd tien minuten voor tijd gefabriceerd en was voor Luuk de Jong, die in kansrijke positie overkopte. Pas in de slotminuut van de wedstrijd zorgde Araújo, die al een paar keer dicht bij 1-1 was, met het hoofd voor de gelijkmaker. 

De arbitrage trok slechts vier minuten tijd bij, ondanks dat Granada voor zeker het dubbele aan tijd verspild heeft. Later werden dat er zes. Desondanks hadden Koeman en zijn mannen niet genoeg tijd meer om alsnog een zege uit het vuur te slepen. De positie van Koeman komt verder onder druk te staan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws