'Spors onder vuur in Arnhem: Vitesse zag af van drie FC Twente-uitblinkers'

'Spors onder vuur in Arnhem: Vitesse zag af van drie FC Twente-uitblinkers'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 08:37di 21-09-2021 om 08:37

Laatste update: dinsdag 21 september 2021 om 09:36di 21-09-2021 om 09:36

Technisch directeur Johannes Spors ligt onder vuur bij Vitesse, schrijft de Gelderlander dinsdag. Het beleid van de Duitser zorgt voor grote onvrede bij de Arnhemse achterban.

De regionale krant stelt dat de zomerse aankopen tegenvallen, Spors geen transfergeld heeft opgehaald en de contracten van de belangrijkste spelers lopen volgend jaar af. Bovendien kon Vitesse deze zomer Lars Unnerstall, Robin Pröpper en Ricky van Wolfswinkel aantrekken, maar Spors liet de doelman lopen, zag af van de verdediger en vond de spits te oud. Pijnlijk genoeg speelde dat drietal zondag een grote rol in de 4-1 zege van Twente in het Gelredome.

De technisch directeur zit in zijn examenjaar bij Vitesse, nadat hij vorig seizoen kon teren op een selectie die grotendeels was samengesteld door Mohammed Allach en Marc van Hintum. Hij haalde in de zomer Markus Schubert (Schalke 04), Toni Domgjoni (FC Zürich), Julian von Moos (FC Basel), Romaric Yapi (Brighton & Hove Albion) en Nikolai Baden Frederiksen (Juventus), terwijl Jacob Rasmussen en Loïs Openda nog een jaar worden gehuurd. Ook Yann Gboho kwam op huurbasis.

Spors moet daarnaast tal van aflopende contracten zien te verlengen. Riechedly Bazoer, Oussama Tannane, Matus Bero, Eli Dasa, Danilho Doekhi en Oussama Darfalou lopen uit hun verbintenis, maar volgens de Gelderlander is er 'voor hen geen enkele reden bij te tekenen'. Desondanks is er nog geen crisis in Arnhem, maar er wordt wel meer verwacht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws