Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

'Overstap van Willem II naar Anderlecht in de maak voor Willem Weijs'

'Overstap van Willem II naar Anderlecht in de maak voor Willem Weijs'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 14:54di 21-09-2021 om 14:54

Willem Weijs vertrekt op korte termijn bij Willem II. De trainer van de O21 van de Tricolores is in gesprek met Anderlecht om assistent te worden van Vincent Kompany, zo meldt het Brabants Dagblad.

Weijs was eerder actief in de jeugdopleidingen van Ajax, PSV en NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was hij ook assistent van het eerste elftal. Na het ontslag van Ruud Brood eind 2019 nam hij zes weken de honneurs waar. Onder leiding van de 34-jarige Limburger schakelde NAC onder meer PSV uit in de KNVB Beker. Dat NAC vervolgens toch in zee ging met Peter Hyballa, die geen plek had voor hem, was tegen het zere been van Weijs.

Een breuk was onvermijdelijk en in de zomer van 2020 ging Weijs bij Willem II aan de slag als coach van de O21. Door de coronapandemie bleef het vooral bij het leiden van trainingen, maar hij zat ook een paar keer op de bank bij het eerste elftal, naast toenmalig trainer Zeljko Petrovic. Deze zomer toonde FC Eindhoven belangstelling, maar toen bleef hij Willem II nog trouw. Voor de lokroep van Anderlecht zwicht Weijs nu dus wel.

Bij de Belgische topclub moet Weijs de rechterhand worden van Kompany, weet het BD. Hij is de opvolger van Craig Bellamy, die onlangs stopte omdat hij met een depressie kampt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws