Suárez wordt held van Atlético met twee late doelpunten tegen stug Getafe

21-09-2021 21:29
16

Atlético Madrid is door het oog van de naald gekropen op bezoek bij Getafe. Los Rojiblancos keken lang tegen een achterstand aan, maar Luis Suárez draaide de wedstrijd eigenhandig om.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong tegen de landskampioen. Jan Oblak grabbelde bij een voorzet van Getafe, waarna Stefan Mitrović niet veel later via de paal raak kopte. Oblak leek de bal nog uit het doel te kunnen houden, maar de Sloveense doelman reageerde erg laat.

Getafe was in de tweede helft hard op weg naar een overwinning, tot Carles Aleñá na ingrijpen van de VAR met rood van het veld moest. De Spaanse middenvelder plantte zijn noppen op stevige wijze in de kuit van Matheus Cunha. Een paar minuten later ging het al mis voor Getafe. Na een scherpe voorzet van Mario Hermoso wist Suárez raak te schieten: 1-1.

In de negentigste minuut groeide de Uruguayaanse spits uit tot de held van Atlético, door nog een keer te scoren. Daardoor vertrekken de Madrilenen met drie punten uit het Coliseum Alfonso Pérez. Atlético klimt zelfs even naar de eerste plek op de ranglijst, al heeft Real Madrid nog een wedstrijd tegoed.