Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

Gravenberch eerlijk na dikke Ajax-overwinning: 'Soms heb ik daar wel moeite mee'

Gravenberch eerlijk na dikke Ajax-overwinning: 'Soms heb ik daar wel moeite mee'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 21:55di 21-09-2021 om 21:55

Ryan Gravenberch vindt het soms moeilijk om gefocust te blijven bij wedstrijden van Ajax. De negentienjarige middenvelder wordt naar eigen zeggen af en toe gemakzuchtig als de Amsterdammers ruim voor staan.

Zaterdag won Ajax al met 9-0 van SC Cambuur. Dinsdag moest ook Fortuna Sittard eraan geloven: de Amsterdammers boekten een 0-5 overwinning. Bij ESPN krijgt Gravenberch de vraag hoe hij zichzelf scherp houdt in dit soort duels. "Soms heb ik daar wel moeite mee, eerlijk gezegd", antwoordt de talentvolle controleur. "Als we zo snel op voorsprong komen, vind ik het moeilijk om die focus nog te behouden."

"Ik word dan een beetje te gemakzuchtig", gaat Gravenberch verder. "Dat zag je deze wedstrijd ook. Dat mag niet gebeuren, maar dat blijft lastig. In de rust kwam de trainer naar me toe. Die zei ook dat ik een beetje makkelijk werd. Dan moet ik even een knopje omzetten."

Gravenberch krijgt vervolgens de vraag of hij uitgeleerd is in de Eredivisie. "Uitgeleerd wil ik niet meteen zeggen. De laatste twee wedstrijden gingen wel makkelijk. Vorig jaar hebben we alleen ook gezien dat het in het begin goed ging, maar later minder. Dat kan dit seizoen ook weer gebeuren. Dat voelt alleen niet zo nu."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws