Ten Hag spreekt over Kudus en Schuurs: 'Het proces blijft vervelend'

Ten Hag spreekt over Kudus en Schuurs: 'Het proces blijft vervelend'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 23:36di 21-09-2021 om 23:36

Mohammed Kudus maakte dinsdag zijn rentree in Ajax 1 en dat stemt trainer Erik ten Hag tevreden. De Ghanees maakte ook nog een doelpunt en dat zorgt voor extra blijdschap bij de Tukker. Ten Hag spreekt ook over Perr Schuurs, die de zieke Jurriën Timber verving.

Kudus begon vorig seizoen sterk bij Ajax, maar viel daarna in een wak. Sindsdien kwakkelt hij. "Het is een nachtmerrie voor die jongen. Als je bij een club komt en je raakt in de eerste paar minuten van de Champions League ernstig geblesseerd.. Dat duurt het hele seizoen, dan loop je achter de feiten aan", zegt Ten Hag op de persconferentie na het duel met Fortuna Sittard (0-5 winst).

"Dan begin je vol goede moed aan een nieuw seizoen. Dan krijg je halverwege juli weer een vervelende blessure en loop je weer achter de feiten aan. Het is een introverte jongen, die raakt dan al snel geïsoleerd. We deden er alles aan om hem erbij te houden. Tot op zekere hoogte is dat gelukt. Gelukkig heeft hij er zelf ook veel aan gedaan. Het proces blijft uiteindeijk vervelend. Het is goed dat hij gescoord heeft."

Schuurs
Door de absentie van Timber kreeg Schuurs weer de kans om zich te laten zien. De Limburger verloor zijn plek aan eerstgenoemde. "Perr is in de wedstrijden in de voorbereiding alles gestart. Daarna is hij geblesseerd geraakt. Als hij niet geblesseerd was geraakt, was hij begonnen tegen PSV."

"Het was vervelend voor ons, maar zeker ook voor hem. Daarna is Timber op die positie gekomen. Die deed het vorig seizoen ook al ijzersterk, dus dan is het even achter aansluiten. Nu heeft hij een hele wedstrijd gespeeld, hij deed het naar behoren." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws