Wriedt wuift Willem II-suggestie weg: 'Beetje vroeg om het daar over te hebben'

Wriedt wuift Willem II-suggestie weg: 'Beetje vroeg om het daar over te hebben'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 12:20wo 22-09-2021 om 12:20

Kwasi Wriedt ziet dat het verschil tussen vorig seizoen en deze voetbaljaargang 'heel groot' is bij Willem II. De Ghanese spits wil echter nog niet denken aan kansen op Europees voetbal.

Dinsdagavond won Willem II de Brabantse derby van RKC Waalwijk. Daardoor staan de Tilburgers zelfs even op de tweede plek in de Eredivisie. Vorig seizoen vocht Willem II nog tot de laatste speeldag tegen degradatie. "Het verschil met vorig seizoen is inderdaad heel groot", laat Wriedt optekenen door De Telegraaf. "We hebben momenteel structuur in de ploeg. Iedereen weet wat hij moet doen. De focus is goed. En we doen het echt als een team. Ook de spelers op de bank vieren mee met de spelers in het veld."

Wriedt ziet dat de komst van Fred Grim ook meespeelt in het succes. "We hebben een nieuwe trainer gekregen, die een paar dingen veranderd heeft. Dat functioneert heel goed", vertelt de tweevoudig international. "Zo kom je in een positieve flow, waar we vorig jaar in een negatieve spiraal terechtkwamen. We hebben vorig jaar veel wedstrijden gehad, waarin het net de verkeerde kant opviel. Zo gaat het van kwaad tot erger."

Vervolgens krijgt Wriedt de vraag of hij denkt dat Willem II weer mee kan doen om Europees voetbal. Daar wil de linkspoot echter niets van weten. "Het lijkt me een beetje vroeg om het daarover te hebben. We zijn blij met de dertien punten die we nu hebben en willen dat natuurlijk doortrekken, maar het is nog maar de start. Als we wat verder zijn in het seizoen kunnen we kijken wat een realistisch doel is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws