Schmidt: 'Go Ahead was onze beste tegenstander in de Eredivisie tot nu toe'

Schmidt: 'Go Ahead was onze beste tegenstander in de Eredivisie tot nu toe'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 22:04wo 22-09-2021 om 22:04

Roger Schmidt is kritisch op het optreden van PSV en zijn aanvoerder Cody Gakpo, maar is blij met de drie punten. De Duitse oefenmeester is daarnaast bijzonder lovend over Go Ahead Eagles.

"Het was een heel moeilijke wedstrijd. Go Ahead Eagles speelde fantastisch. Met een hoge intensiteit en ze vochten voor elke bal. Ze maakten het ons heel moeilijk. Wij worstelden, maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Dat is heel belangrijk voor ons." Marco van Ginkel redde drie punten voor PSV, dat in de slotseconden nog goed wegkwam. "Mijn hartslag? Die was normaal", vertelt Schmidt. "Natuurlijk hadden we geluk, maar we hebben hard gewerkt. Ook deze overwinningen tellen."

Schmidt deelt complimenten uit aan de Deventenaren. "Go Ahead Eagles is de beste tegenstander die we in de Eredivisie zijn tegengekomen dit seizoen. Beter dan Feyenoord? Ik vond ze fantastisch. Ik zeg niet dat ze de beste ploeg van de competitie zijn, maar zoals ze vandaag speelden wel. Zij verdienden op zijn minst een punt. De hoge intensiteit en de durf aan de bal bij hun, vond ik heel erg goed."

Cody Gakpo was weer belangrijk voor PSV, maar Schmidt blijft kritisch op zijn aanvoerder. "Cody had aanvallend goede momenten, maar zonder bal en in het verdedigen was hij niet top level. Dat kan beter." Hans Kraay junior werpt tegen dat Gakpo scoorde, een assist gaf en krachtig oogde. "Misschien doordat ik hem zondag wisselde", verwijst de Duitser naar het veelbesproken moment uit de topper. "Ik weet dat je daar naar toe wil met je vraag."

"Maar je ziet dat het schema veel vraagt van de spelers", vervolgt Schmidt. "Het is één ding dat ze vermoeid zijn, maar we hebben nu ook een probleem met Noni Madueke. Een spierblessure. Ik moet altijd voor de spelers zorgen. We kunnen lang over mijn wissels praten, maar in mijn ogen heb ik gelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws