Vitesse boos: 'Ze bleven gooien, het is ongelooflijk dat ze niet stopten'

Vitesse boos: 'Ze bleven gooien, het is ongelooflijk dat ze niet stopten'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 23:38wo 22-09-2021 om 23:38

Vitesse-trainer Thomas Letsch en -doelman Markus Schubert zijn vol ongeloof over het incident in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Schubert werd voor de start van de tweede helft bekogeld met een beker bier.

Diverse Vitesse-spelers kwamen verhaal halen. Nadat arbiter Allard Lindhout het duel had stilgelegd, betraden ook nog enkele Groningen-fans het veld. "Ik pakte een bal en vervolgens ben ik op mijn hoofd geraakt", blikt Schubert terug bij ESPN. "Ik begreep dat alle ploeggenoten op me af kwamen en toen werd er nog meer gegooid. We hebben een geweldig team, iedereen staat voor elkaar klaar. Daar ben ik dankbaar voor."

Ook Letsch snelde naar Schubert. "Ik zag Markus op de grond liggen met pijn aan zijn hoofd. Pas later zag ik dat hij was geraakt met een vol glas bier. Iedereen rende ernaartoe om de spelers te beschermen, want ze bleven gooien", vertelt de trainer. "Het is ongelooflijk dat ze niet stopten. Maar ik wil de schuld niet bij Groningen leggen. Soms zijn een of twee individuen genoeg om dit te laten gebeuren. Voor mij is dit natuurlijk onacceptabel."

Vitesse trok tegen negen spelers van Groningen een 0-1 zege over de streep. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws