'PSV is de weg kwijt en ze hebben weinig geleerd: er moet echt wat veranderen'

'PSV is de weg kwijt en ze hebben weinig geleerd: er moet echt wat veranderen'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 10:38do 23-09-2021 om 10:38

PSV heeft Willy en René van de Kerkhof niet overtuigd tegen Go Ahead Eagles. Het verraste de clubiconen dat trainer Roger Schmidt weer een aantal wisselingen doorvoerde in de opstelling van de Eindhovense club, die met de hakken over de sloot won in Deventer (1-2).

"PSV is nog niet in goeden doen", constateert Willy in gesprek met Omroep Brabant. "Ik vond het verrassend dat Schmidt tegen Eagles weer wat andere spelers opstelde in vergelijking met de wedstrijd tegen Feyenoord. Dat wisselen maakt het spel onrustig. Je ziet dat PSV een beetje de weg kwijt is. Het was rommelig, het was onrustig en er werd veel balverlies geleden."

De gelijkmaker van Go Ahead-aanvaller Iñigo Cordoba vond Willy onnodig. "Bij die goal staat Jordan Teze twintig tot 25 meter van zijn man af! En die bal mag er nooit in bij de eerste paal, de keeper moet daar vast tegen de paal staan. Joël Drommel stond er een meter vanaf! Daardoor kan Cordoba de bal knap binnenschieten. Dat zijn allemaal kleine momentjes, die heel bepalend zijn."

Ook tweelingbroer René is niet onder de indruk. "Ik was van tevoren vooral benieuwd naar de mentaliteit van de PSV'ers. Hoe ze met het echec tegen Feyenoord zijn omgegaan. Nou, ik denk dat ze er weinig van geleerd hebben. Het was huilen met de pet op. Je wint met de hakken over de sloot, omdat Marco van Ginkel in de laatste minuten de 2-1 scoort, maar het was een belabberd PSV dat we woensdagavond zagen. Er moet echt wat veranderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws